Gråt guld

Er du skuffet over, at din erfaring ikke bliver taget alvorligt?

mand der siger virkelig
Virkelig?

Hvordan føles det at blive afskediget i en alder, hvor det er svært at finde nyt job, fordi arbejdsgiverne tror …

 • Du er for gammel til at have ambitioner – at ambition og energi hører ungdommen til?
 • Du kræver for stor en løn i forhold til din værdi?
 • Ledere bliver skræmt af din viden og kunnen, som kan være en trussel mod deres autoritet?
 • Du snart vil tænke på at gå på pension?

In English: Grey Gold

Du er ikke alene. Og du kan tage sagen i egen hånd. Ligesom mig kan du tage et skridt ind på det nye arbejdsmarked, hvor vejen er banet af online-forretning. Skab et arbejdsliv præget af økonomisk og geografisk frihed, der styres af DINE evner, DINE interesser og DIN bekvemmelighed. Skab DIT arbejdsliv, så du har lyst til at springe ud af sengen hver morgen.

Hvis du allerede er klar, så følg dette link for at få en gratis introduktion til, hvordan du starter en online-forretning.

Der bliver dog gjort noget ved det. Men industrisamfundets traditionelle avancements-kultur dør langsomt. Og overgangen til et nyt arbejdsmarked tager tid. Spørgsmålet er: Kan du vente på det?

En respektindgydende arbejdsstyrke

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur siger, at den ældre arbejdsstyrke i 2030 tegner sig for omkring en tredjedel af den samlede arbejdsstyrke. Der er mange, der hævder, at der skal træffes foranstaltninger for at holde de ældre arbejdstagere længere tid på arbejdsmarkedet for at …

 • At holde samfundets omkostninger nede
 • At bevare kompetencer og erfaring
 • Undgå forskelsbehandling
 • At simpelthen have et tilstrækkeligt arbejdsudbud

Samtidig bliver en stadig større del af den ældre befolkning (eller ønsker at blive) på arbejde. Mange oplever, at kærligheden til og mestringen af ​​deres evner vokser med alderen. Og de vil gerne …

 • Udnytte fordelene ved at være gode til deres arbejde
 • Opleve anerkendelse for deres særlige viden
 • Lær andre deres know-how

Dette kan være den gamle tradition for at ære og respektere alder og erfaring, som vi har forsømt i mange årtier med opkomsten af industrialiseringen. Og det kunne være den form for engagement og kærlighed til “håndværket”, som en organisation virkelig ikke ønsker at miste på et moderne arbejdsmarked.

Tendensen er, at flere mennesker lever længere på grund af bedre generel sundhed og sundhedspleje. Flere mennesker bliver ved med at arbejde længere. Betingelserne forbedres med bedre ledelse og bedre arbejdslivsbalance indført i lederskab samt den utrættelige indsats af fagforeninger og ngo’er.

Industrialiseringen og “maskiniseringen” af arbejderen

For 200 år siden var industrialiseringen blomstrende. Og på vej ud af feudalsamfundet gav det mening at se arbejdsstyrken som maskiner. Teknisk set ikke bedre end de maskiner, der var opfundet til den nye masseproduktion. Menneskelig arbejdskraft var kun nødvendigt til at overvære maskiner samt udføre opgaver, der endnu ikke kunne udføres af maskiner. Det var også på dette tidspunkt, at Taylors tidsstudier og Fords transportbånd lagde grundlaget for Taylorisme og Fordisme. Videnskabelige metoder til optimering af arbejdskraftens effektivitet ved “maskinisering”, så at sige.

Ved hjælp af dynamikken i “kampen” mellem kapitalisme og fagforeninger blev arbejdslivet mere menneskeligt. Og fremskridt som ferie, barselsorlov, mindsteløn, forbudt børnearbejde og mere, kom til. Læs også min artikel om Menneskelig tid, kapitalisme og online business

I 1960’erne og 70’erne var der en frigørelsesbevægelse personificeret af hippier, kvindebevægelse, fredsbevægelse og borgerrettighedsbevægelse. Personlige computere og internettet kom på en måde også ud af denne æra, personificeret af folk som Steve Jobs, Steve Wozniak, Bill Gates og Tim Berners-Lee. Og selv om denne bevægelse har lidt et tilbageslag siden 1980’erne, med neoliberalismens pårvirkning, synes der at være en ny emancipatorisk opvågning på mange niveauer.

Tendenser mod et nyt arbejdsmarked

Skrivebord med computer og tilbehør
Klar til at arbejde

I det seneste årti eller to er online-forretning blevet stort. Flere og flere mennesker tyer til internettet, når de handler eller søger efter løsninger på problemer – opfyldelse af behov. Og der er stadig mange flere kunder end iværksættere – mere efterspørgsel end udbud – på nettet. Det er en af ​​verdens største økonomier. Det forekommer kun naturligt, at det skal være grundlaget for det nye arbejdsmarked.

Den emancipatoriske arv fra denne udvikling kan være til gavn for os – modne arbejdstagere.

Moden online-forretning

Kvinde med kreditkort
Hvad vil jeg have?

En “gold rush” er i gang. Og vi har mulighed for at forme fremtiden med vores viden og færdigheder. Bring den til torvs til gavn for hele verden.

Internettet har potentialet til at lade dig fokusere på, hvad du vil være – hvad du vil give. Og få den respekt og anerkendelse, der følger med. Også selv om din arbejdsgiver ikke kan se det.

Men du synes, at det er for sent at starte en ny virksomhed? Du har et godt helbred, og chancen er stor for, at du vil leve i lang tid endnu. Hvad holder dig egentlig tilbage? Hvilke genstridige overbevisninger fortæller dig, at du ikke kan gøre det?

Du bør hele tiden finpudse dine færdigheder og viden. Lad verden kende dine værdier og hvad du står for, ved, mener og føler. Du kan hjælpe andre mennesker.

Hvad er dine færdigheder, din viden og erfaring? Hvem skal kende til det? Hvad er dine værdier?

Hjælpen er på vej

Modent par danser
Lad os danse

Hvis du er klar til at vide mere om, hvordan du starter en online forretning – selv om du måske ikke endnu er helt bevidst om, hvilke færdigheder og viden, du kan markedsføre, er der muligheder tilgængelige. Og du behøver ikke være særlig teknisk dygtig.

The Six Figure Mentors er et fællesskab af mentorer, trænere og ligesindede, der er til stede og vil hjælpe dig døgnet rundt – hele året.

Jeg har været heldig at lære disse mennesker at kende ved at følge deres uddannelse. Og jeg kan ikke understrege nok hvilken frigørende oplevelse, det har været for mig. Selv om jeg ikke lige har afsluttet uddannelsen og ikke høstet det fulde potentiale endnu, har bekendtskabet allerede haft en indflydelse på, at jeg føler mig fri og energisk hver dag – såvel som anerkendt og værdsat af fællesskabet.

Mit håb er, at det kunne gøre det samme for dig.

Få en gratis 7 afsnits video-introduktion til hvordan du kan starte en online-forretning

One thought on “Gråt guld

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s